IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате проблеми в секса? Спрете цигарите

1 март 2007 12 03

Само дни след като спрете да димите като комин, ще се усетите като новорoдeни, дори сексът ще е по-добър

Имате проблеми в секса? Спрете цигарите

Всички са виждали надписите на цигарените кутии „Тютюнопушенето намалява кръвоснабдяването и води до импотентност“. Какво обаче се крие зад този надпис и само мъжете ли са „обречени“?

Цигарите и ерекцията

Цигарите и по-точно никотинът стесняват кръвоносните съдове. По стените им се отлагат катрани, които не само тровят клетките, но и физически затрудняват пътя на кръвта.

Това води до проблеми с кръвоснабдяването на всички органи, включително и пениса. Проблемите с ерекцията стават все по-чести с годините.

Добрата новина е, че само няколко дни след спирането на цигарите, кръвоносните съдове успяват да се възстановят, а негативният ефект от пушенето отшумява напълно след около година.

Пушенето и женската сексуалност

Женските полови органи също страдат от липса на добро кръвоснабдяване заради пушенето.

Никотинът може да намали значително способността за овлажняване на влагалището, което пък води до дразнене и болка по време на секс.

Заради цигарите страдат и женските хормони. Никотинът в кръвта нарушава естествения баланс и увеличава нивото на мъжките хормони. Именно по тази причина гласа на дългогодишните пушачки е дрезгав – защото имат излишък на мъжки хормони.

Спирането на цигарите подобрява сексуалния живот

Както казахме вече, добрата новина е, че почти веднага след спирането на цигарите организмът започва да се самоизчиства от натрупаните отрови и с всеки следващ ден ще се чувствате все по-добре и по-добре.

Само след три дни без цигари, нивото на въглероден диоксид в тялото ви ще намалее значително и ще почувствате положителна промяна в сексуалния си живот.

Още причини трябва ли да изброяваме?

КоментариКоментари