ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спрях да пуша и не напълнях. Как го постигнах?

Да продължиш да пушиш или да напълнееш?

спрях да пуша

Ако с тази дилема се залъгвате, за да не спрете цигарите, вече нямате оправдание. Учени от университета в Цюрих опровергаха схващането, че когато човек престане да пуши, неволно започва да яде повече. Напълняването се дължи не на повишена консумация на храна, а на промяна в чревната флора, показват резултатите от наскоро проведено изследване.

Проучването сочи, че 80% от бившите пушачи качват средно по 7 кг в рамките на няколко месеца. И то при условие, че запазват обичайните си хранителни навици. Според учените промените в чревната флора на пушачите ускоряват метаболизма. В резултат на това енергията, която организмът извлича от приетата храна, се оползотворява по-ефективно. С други думи, никотинът помага за по-лесното изгаряне на калории.

Спирането на цигарите неизбежно води до забавяне на метаболизма. Единственият начин да избегнете напълняване е да спортувате редовно – пет пъти седмично по половин час. Вие изберете дали да леете пот във фитнес залата, или да бягате в парка. Използвайте всяка възможност да вървите пеша.

Ще се наложи да направите и някои промени в начина си на хранене. Наблегнете на здравословните храни и избягвайте алкохола и кафето – не толкова заради калорийното съдържание на напитките, колкото заради моменталното желание за цигара, което извикват.

Ако все пак качите килограми въпреки усилията, утешете се с ползите от преодоляването на вредния навик. А и щом сте успели да се справите с никотиновата зависимост, едва ли нещо може да спре желанието ви да изглеждате добре, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *