Спирам цигарите | Тютюнопушене - как да спрем?

Напиши отговор
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Силви Пасков | 06.08.2015 14:58

    Благодаря за отговора! Аз посетих сайта и там пише доста неща за какво се случва, какъв е принципът и т.н. Но друго е да го чуеш от първа ръка. Аз почти вече съм решил да го пробвам, особено ако няма гадене и повръщане или замаяност. Аз дори и си направих теста в сайта, ако е същият, и излезе средна зависимост, така че няма да е толкова трудно да ги откажа. Ще се похваля след някоя и друга седмица или дни какво е станало.
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Iagoda | 06.08.2015 13:25

    Oтговор "silvi.paskov": Здравейте, iagodka8, Аз писах в друга тема за спирането на цигарите, но видях, че ти си се подложила на IQS. Аз чух за тази машина от приятел и е нещо доста ново като метод. Можеш ли да разкажеш повече, точно как се прави, какво е усещането, как се чувстваш след това? Питам те, защото не желая симптоми на гадене и неразположение, а пък толкова прословутата акупунктура изглежда невероятно страшна. Ако този начин не ме кара да се чувствам лошо, много искам да го приложа. Благодаря предварително!
    Здравейте първо мойте поздравления, че искате да откажете цигарите. Аз вече не мога да ги понасям :oops: Ами нещото което ми направи впечатление е че се прави от лекар. Беше много приятна дама и първо ми направи едно интервю и ми каза, че съм с висока зависимост. Интересното е, че на база това колко си зависим, ти е различна силата на тези електрични импулси. Иначе не е много приятно, усеща се едно боцкане, но не е болка за умиране. След това се чувстваш нормално, мъжа ми веднага след терапията започна да ме разпитва, нищо по особено като чувство, просто не ми се допуши. Странно но факт. Това е, ако искаш влез в сайта им да прочетеш повече. Успех препоръчвам го наистина, на мен ми помогна.
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Силви Пасков | 04.08.2015 12:48

    Здравейте, iagodka8, Аз писах в друга тема за спирането на цигарите, но видях, че ти си се подложила на IQS. Аз чух за тази машина от приятел и е нещо доста ново като метод. Можеш ли да разкажеш повече, точно как се прави, какво е усещането, как се чувстваш след това? Питам те, защото не желая симптоми на гадене и неразположение, а пък толкова прословутата акупунктура изглежда невероятно страшна. Ако този начин не ме кара да се чувствам лошо, много искам да го приложа. Благодаря предварително!
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Iagoda | 31.07.2015 11:39

    Здравейте и от мен. И аз реших да споделя своята история. Аз започнах да пуша от много малка. Първия път когато опитах цигара беше още в първи клас "големите" ни натикаха в тоалетните и ни казаха, че ако не си дръпнем от цигарата ще ни затворят там. Колко му е акъла на едно 7 годишно дете и така се започна. Сигурно 2 седмици ходехме с "големите" ученици в тоалетните и си дърпахме от цигарите, после започнах и по цяла да си пуша. Някой от учителите ни надуши и каза на родителите ни(ние бяхме 3 приятелки)..... :shock: след като ни по напляскаха и имаше жестока караница всичко приключи, до момента когато не станах 7ми клас. Така започнах. В един момент осъзнах, че пуша от 10 години и не мога да ги спра, а навсичкото отгоре след всеки опит да откажа цигарите започвах да пуша по повече :cry: Докато един ден мъжа ми не се появи в нас и не ми каза, записал съм те на един курс за отказване от цигарите. Веднага си казах да бе, да сигурно е някаква глупост. Отидох с голямо недоверие. Оказа се, че не е курс, а някакъв метод. Казва се IQS. Лягаш на една кошетка и с някаъв апарат ти пускат ток на ушната мида не беше много приятно, но не беше и нещо страшно. След тази терапия излезнах и започнах да чакам момента, в който ще ми се допуши, но това така и не стана. Спрях ги и това е! Успех на всички, които искате да ги откажете!!! :P
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от kristafar | 05.05.2015 20:09

    Оо.. тютюнопушенето..ммда, пуших от 7 клас, и отначло не беше толкова обсебващо...по късно 8,9 10, 11 клас започнах почти по една кутия цигари на ден да пуша..след това в казармата стигнах и повече .. 12 години пушене и харчене на пари...много беше трудно, докато не прочетох една малка книжка която ми показа как да оставя цигарите, Ариведерчи с пет се казва, препоръчвам я на всеки който желае да остави цигарите, на мен ми помогно много, благодарение на петте стъпки които описва авторът Христо Христов, просто е уникална, при тов че авторът е наш, българин..струва ми се че на Христов му предстои да счупи всички рекорди някога писани за този проблем, подходът му е униклен и най-главното е че на мен ми помогна да се освободя от тoзи вреден навик :) книжката е качена в интернет и може да я изтеглите http//:arivederchi5.jimdo.com, сега като гледам другите как пушат ми е малко жалко че се мъчат..а може би не се мъчат, не знам но аз се радвам че вече не завися от някакъв дим
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Добромир Великов | 22.04.2014 17:35

    Абе гледам, че отдавна не е писано, но нека и аз да кажа все пак. Пушенето е мания, зависимост и като всяка такава независимо дали е осъзната или не трябва да бъде заменена с нещо друго. При мене беше много лесно, защото отведнъж реших да спра да пуша след 10 години активно пафкане и веднага започнах д аходя на фитнес. По този начин не качих много килограми, както повечето хора и в същото време успях да вляза в много добра форма и да направя добро тяло.
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Vespasian | 08.01.2014 23:09

    Напълно съм съгласен. Два пъти съм ги спирал, и двата от раз.
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Qvor | 08.01.2014 18:24

    Моето лично мнение (от личен опит): 1. Постепенно спиране: Никакъв шанс :) Понякое време пак си ги засилваш, особено ако имаш някакви психически натоварвания или много напивания :P 2. Минаване на по-леки: Определено се увеличава бройката :) 3. Рязко спиране: Смятам, че това е единственият начин. Може би за да помогне, трябва когато изпиташ никотиновия глад да направиш някакво физическо натоварване, за да не мислиш за него. С времето организмът свиква 4. Никотинови дъвки и т.н. Нямам опит - вие кажете
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от silverfox | 01.12.2013 14:49

    Привет! Пия само вечер по пет таблетки разтворени в чаша вода.Започнах ги в края на август, а точно в средата вече на октомври спрях да пуша. По скоро ми се отщя. Нужно е търпение и време.
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от | 01.12.2013 12:32

    Би ли ми казала по колко хапчета на ден си взимала от шуслеровата сол? Аз си купих солта е вземам па 3 хапчета, но не знам дали това е достатъчно.
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от silverfox | 27.11.2013 11:51

    Batamata, сигурна съм абсолютно! Откакто пия солите, не съм взимала абсолютно никакви лекарства, нито каквото и да било за спиране на цигарите. Сами по себе си шуслеровите соли имат толкова много показания, все хубави.
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от batamata | 26.11.2013 20:03

    silverfox, сигурна ли си, че само от шуслеровите соли си спряла цигарите? На мен ми се вижда малко невероятно това, но нищо не пречи да опитам. Имам няколко неуспешни опита да ги спра и наистина много искам да ги откажа, но не все ми достига воля. :oops:
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от silverfox | 19.11.2013 15:02

    До всички, които тайно завиждат на непушачите и неистово желаят да оставят цигарите в миналото си! Споделям и моя опит: шуслерова сол номер 7 Магнезиум фосфорикум. Изписа ми я хомеопат, но по друга причина.След 2 месеца пиене на тези соли /без да спирам да пуша/ цигарите просто спряха да ми липсват. Разбира се, че се сещам за тях, но без грам желание, дори на моменти имам неприятно чувство при цигарен дим или задимено място. Поинтересувах се в интернет и се оказа, че тази сол наистина помагала за отказване от цигарите. Пробвала съм и с лепенки, с табекс, но винаги е било до броени седмици. Е този път се оказа по-лесен от който и да е! Опитайте! Със сигурност няма да съжалявате!
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от | 27.07.2012 16:39

    Кабинет за спиране на тютюнопушенето, Алан Кар. Ул "Проф. Г. Брадистилов" №4, офис 1-2 . Тел. 0899 88 99 07 , 0888 90 70 50 Книгата на А. Кар я има в интернет, само трябва да напишете в Гугъла: Не пуша вече Алан Кар
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Доц. д-р Цончев, дм | 27.07.2012 10:30

    Къде е тази клиника?
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от Vespasian | 26.07.2012 23:54

    Не знаех, че има клиника в БГ. Сигурен съм, че на много хора-пушачи би помогнала. А и щом връщат парите мисля, че си струва!
  • Re: Тютюнопушене - как да спрем?
    от | 26.07.2012 22:58

    Аз пуша от 34 години и никога досега не съм правила опит да откажа цигарите, но сега, след като прочетох книгата на Алан Кар "Не пуша вече" - реших, че трябва да ги откажа. Въпреки че той препоръчва спирането да стане отведнъж, аз реших, че трябва най-напред да ги намаля, тъй като пушех по около 25 цигари дневно. Сега, от 1 седмица, съм ги намалила наполовина и мисля да продължа да ги намалявам, за да преодолея постепенно абсинентния синдром. През целия ден мисля предимно за цигарите. Дори имам идея да посетя хипнотерапевт, преди да премина към спирането. Но не мога да си позволя повече от 1-2 сеанса. Бих посетила и клиниката на Алан Кар, но таксата ми се струва висока - 240 лв. Макар че ти дават гаранция, ако не успееш да откажеш цигарите за срок от 3 м. - ти връщат таксата. Тук, във форума , никой не е споделил, дали е успял по такъв начин да откаже цигарите.

Напиши отговор