Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2007 10:09 - Как спрях цигарите
Автор: july26 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7460 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 25.03.2007 18:05


     Аз обаче спрях цигарите!!
     Казвам го без много-много гордост,защото не ми струваше някакви особени усилия.Наистина!Преди да обясня как точно,ще направя няколко забележки.
1.Пушенето за мен не е било някаква необходимост,по-скоро навик,движение с ръката,начин да правиш още нещо заедно с нещо друго.
2.Пропуших доста късно,след 20 си годишнина.Продължих малко повече от десет години.
3.Удоволствието от пушенето на цигари най-малкото винаги ми е било спорно.
4.Имам се за силна личност,а и да се нямам за такава,никога не ми е било нужно в критичен момент или с цел по-добра концентрация да запаля цигара.
     Та след всичките тези уговорки ...рецептата е следната:
     Не си бях поставил конкретна дата или повод за отказване.В смисъл,не наблягах върху това,че ето на, "от утре спирам цигарите и край".Не,нещата започнаха с едно поредно безсмислено изпушване на повече от кутия на един купон,след който на другия ден ме боля глава здраво.Не от напиване,а точно от цигарите.Така се случи,че купонът продължи и на следващата вечер,и пак същата работа-цигара след цигара.И ...на следващия ден вече си бях не "като",а точно натровен!
    Тогава ми светна тази лампичка и реших да опитам да ги откажа.Вместо да спра за известно време да пуша,щото просто ми беше гадно,аз продължих!То ми е гадно,аз пуша,пак ми е гадно ,аз не спирам!
    След два-три дена вече само като видех цигара,ми се повръщаше.Ама наистина!Но продължих така още ден-два.Насилвам се да запаля и паля!В това време не само ми се повръщаше,ами и го правех няколко пъти(с извинение!)А като се погледнех в огледалото ,виждах нещо различно от представата за себе си.Жълт-пожълтял,с едни сенки,устните някакви никакви!Почти страшно!Всъщност,беше си страшно,исках да не Ви плаша особено,ама по-добре да не спестявам.
    И така още два-три дена,докато един ден вече реших да не се насилвам повече и... просто спрях!!
    Няколко дена -нищо.Никакъв никотинов глад,или желание за друго ядене,за зместител някакъв,бонбонче или нещо друго...Нищо такова!
    Още няколко дена и пак -нищо!Даже като гледах хората около мен,че пушат,ми ставаше гадно и ме заболяваше глава.А ръцете ми сякаш се бяха отърсили от нуждата да циркулират между пакет цигари,запалката и устните ми.
     Мина повече от месец-същата работа,само вече не ме болеше глава,но гледах някак инстинктивно да не се бутам съвсем близо около пушещите наоколо.Неудоволствието от дима обаче остана,не се върна с желание да запаля,ама никакво!...
     Това беше!Не пропуших отново никога вече !Ако искайте вярвайте,получи се!С една забележка пак- запалвам по някоя пура понякога,когато съм на кеф.Но това е за усещането на вкуса на тютюна в устата, заедно с един хубав бърбън около камината с горящ огън,пушещите пури знаят,че димът не се гълта.А и аз  и не опитах да глътна дима повече,в най-лошия случай го задържах на ръба.Щото да глътнеш дим от пура не е най-приятното и безвредно преживяване,ако не знаете-да знаете!Все едно с едно глътване поемаш отровата на една-две кутии цигари наведнъж!
    Та стана! Е,после качих няколко килограма,които и до ден-днешен опитвам да махна,но това е друга история и това е по-малкото зло май.Засега!
    Мисията е възможна,както съм писал и по други поводи!
    Стига човек наистина да поиска!



Тагове:   как,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mery67 - Благодаря за споделеното от теб...
24.03.2007 00:58
Благодаря за споделеното от теб!Интересен начин наистина за спиране но сега след като прочитам това си мисля че не е трябвало да се натравяш за да решиш , че трябва да ги спреш .Поздрави все пак и дано да устоиш в решението си.
цитирай
2. sis - Добра идея :):):)
30.03.2007 14:17
аз съм се пробвала...с пушенето на пук..., ама само ден. Една седмица да и е гадно - може и аз да пробвам някой ден... :):):)
цитирай
3. анонимен - идеята е супер
31.07.2009 17:37
Ето и нещо друго.Според мен,най-лесно се отказват цигарите с помоща на електронна цигара. От опит го знам. Не умирисва въздуха и не съдържа вредни катрани като истинските цигари.А по външен вид много наподобява истинската ,и лесно може да се обърка с истинска. Аз пушех над 2 кутии цигари на ден и бях много тежък случай,но чудото стана. Напълно отказах цигарите благодарение на електронната цигара,а преди съм пробвал какви ли не други методи.Струва си ,опитайте. Ако се интересувате ,аз моята я купих по интернет от тази фирма и съм много доволен www.smartshopvarna.com
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: july26
Категория: Бизнес
Прочетен: 987034
Постинги: 326
Коментари: 2482
Гласове: 7565
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол