Искам да спра цигарите, но не МОГА!

  • 17 880
  • 29
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Момичета, много искам да спра цигарите, но не ми се получават нещата. Пуша от 7 години и през последните 2 съм правила най-малко 10 опита да ги откажа! Сигурно ще кажете, че драматизирам, че нямам воля, но не е така! Споделете как сте се справили вие с този проблем! Някакви тайни хитринки? Замислям се за лепенките за отказване, изглежда ми като добър вариант, но не познавам никой, който да ги е използвал! Ако някой има впечатления да разкаже!

# 1
# 2
  • Мнения: 1 512
Не можеш защото нямаш достатъчно силна воля и голям инат.Аз също съм правила много опити преди да спра цигарите,пробвала съм какво ли не и накрая стигнах до извода,че единственото нещо което ще ми помогне да откажа цигарите ( пушех по кутия и половина на ден) е инат и много силна воля.Купих си кутия цигари и си казах, че тази ще е наистина последната ми кутия.Беше ми трудно,дори много трудно,но успях да се преборя с тази моя слабост и сега съм много горда от това.Така че нищо не може да ти помогне да откажеш цигарите освен едно - голям инат.

# 3
  • Мнения: 712
Моят отговор е ИНАТ. Не знам за друго - аз избягвам всякакви "помощни въжета" като пластири, таблетки, дъвки и т.н. - за мен лично само задълбочават проблема.
Най-кофти е първата седмица. После свикваш  Peace Поне аз.
Единствената хитрина, която ми идва на ум е да размахвам незапалена цигара. Държа си я в ръцете, лапам я, дърпам си - само и само да залъжа навика. С никотиновия глад се справям за 2-3 дни.
Стягай се в кръста и ги отказвай. Можеш!

# 4
  • Мнения: 700
Само ако наистина искаш и си го решила твърдо. Иначе не става. Всичко е в главата, т.е. мотивация е нужна и силно желание.

# 5
  • Мнения: 5
На същата вълна съм и аз - искам да ги спра... Имам две деца, момиче почти на 17г. и момче на 10г. Дъщеря ми такива сцени ми прави почти една година, че няма накъде. На моменти направо полудявах. Влудяваше ме до момента в който, преди Коледа, не ми разказа, че миналата година в училище им прожектирали филм за вредата и последиците от тютюнопушенето. Тогава осъзнах, че е направила асоциация с мен. Толкова беше задълбала на тази тема, че ще умра в адски мъки, че всички бяхме шокирани.  Нямаше начин - обещах й. За съжаление разказала и на брат си, а той има толкова голямо въображение ...  и сега нямам мърдане. Имам искреното желание заради тях и заради себе си.
Това е мойта "хитринка"- децата...
Купих си Табекс и от утре почвам да го пия. Спрях се за начало на него, защото е 20лв. за един месец. И за лепенките чух  и прочетох какви ли не мнения.Направих си сметката, че курсът е три месеца. Една кутия е със 7 лепенки-35лв. Цената варира заради мг.никотин, т.е. от това колко цигари пушиш на ден. Решила съм първо Табекс, защото не е с никотин и цената е приемлива. Ако не стане, то ще пробвам с никотинови лепенки. (Имам лош спомен от никотиновите дъвки. Преди години се опитвах с тях. Падаше ми кръвното, припадах и много повръщах. ) Confused
Просто пробвай и бъди инат, ама голям инат , newsm10

# 6
  • Мнения: 245
             Наистина инат. Имам позната, която правеше какво ли не, но без успех.

      С майка ми преди 10- тина години ходихме при търновцки невролог. Беше известен за времето си, но не го помня. Каза, че и той е пушач. Ние искахме акупунктура. Той каза, че били доста процедури, също, че обича репутацията си и не е в състояние да го направи, тъй като не очаквал някакав ефект, както и било опасно, защото си играел с човешките нерви. Той сложи магнитчета на ушите на майка ми, но не и на моите, защото имах обици и не исках да ги махам. Та тези магнитчета- гола вода и кал по ушите. Майка ми не спря да пуши.

             Та този доктор каза, че е добре да си набележим места( където прекарваме доста време- колата, у дома, на работа и т. н.) и да си забраним да пушим там и да се обосновем с някакви основателни причини. Той например не пушел в колата си. Също така, когато ни се допуши, да хванем изключена химикалка или нещо тънко и тъпо и да си разтриваме силно върховете на пръстите на ръцете( да потиснем някакви центрове, а и ръцете ни да са заетим за мен вярното е второто- заети ръце, умът е на друга вълна). Нямах волята да пробвам, но се замислям за този вариант. Но най- важното е организмът и мозъкът да се настроят за отказа от цигарите

# 7
  • Мнения: 100
Вече 16 дни не пуша - не е кой знае какво постижение, но ще споделя своя опит. Аз съм много суетна, а пък вече съм на тридесет и много години и  вглеждайки се в лицето си, реших - парите от цигарите се пренасочват към скъпи кремове за лице и хранителни добавки със същата цел. Много съм мотивирана засега, а имам подкрепа и вкъщи. Дано се получи! Praynig

# 8
  • по света
  • Мнения: 1 587
Аз ги спрях с Табекс.Пушех по кутия на ден,като сутрин преди да изпушех две цигари не ми започваше деня.Обичах да пуша.Исках да ги спра,купих си Табекс изпуших една цигара преди да го започна,една още същата вечер и до там.Чувствам се превъзходно,кожата ми се изчисти,купувам си разни неща с парите които щях да дам за цигари.

# 9
  • Мнения: 63
Здравейте момичета! Мисля,че който иска- може  Wink Аз бях пушачка 25год. , като мислех,че и такава ще си умра. Но един ден просто си казах- с цигарите до тук. Много е трудно наистина, това навика е голяма работа  Laughing но не и невъзможно. Вече 8 мес. не пуша и да си призная виждам лицето си по-свежо, имам въздух да тичам( преди се задъхвах от 2 стъпала) и аз както някои от вас давам "цигарените" пари за козметика. Е, качих малко килца, но имах нужда и съм доволна. Успех момичета,можете да спрете цигарите, стига наистина да го искате и то без дъвки,лепенки и т.н.

# 10
  • Мнения: 5
Еееее, не пуша от десет дни. Simple Smile Не е кой знае колко, направо си е нищо време, но се чувствам супер горда. В къщи всички ме подкрепят и ми съдействат (стараят се да не пушат в мое присъствие). А имам чувството , че и те са намалили цигарите, но нищо не коментирам. Започнах да си събирам парите които бих дала за цигари и след шест месеца ще погледнем колко има в касичката. Обещала съм на децата да ги похарчим заедно. Simple Smile))))

# 11
  • Насред хаоса
  • Мнения: 5 464
И аз ги спрях, а бях заклета пушачка. Сега не съм ползвала нито таблетки, нито дъвки, нито прочие залъгалки. Просто рекох "Край!" и спрях. Усещам, че се боря повече с навика, отколкото с никотинов глад. Но си трябва бая инат срещу самия себе си. Щом ми се допуши, започвам да правя нещо, за да отвлека мислите. Например правя пуканки и след това ги ядем цялата фамилия. Или се заемам с нещо друго. Доста добър стимул ми е и мисълта, че политиците решиха да пълнят хазната предимно от приходите от цигари и алкохол. Е няма пък да им ги дам тия пари! Сега ще започна да си отделям в една касичка парите, които бих давала всеки ден за кутия цигари, и след известно време ще видя колко съм събрала.

# 12
  • Мнения: 206
Бях пушачка 12години, по кутия на ден, понякога и повече!
Докато бях бременна не пуших, после след като спрях да кърмя дъщеря си пак започнах, но ...
Детето ми беше много ревливо, постоянно в ръце, нали разбираш няма как да държиш бебе и да си налапал цигарата, поне аз не бих си го позволила!
После започнаха проблемите със здравето ми-гърло, пневмония итака малко по малко намалих и реших изцяло да спра!
Хем пари на вятъра да не хвърлям, по-добре за децата си да ги дам, хем здравето ми да се пооправи!
Важно е да имаш стимул и твърдо да решиш!
Успех!

# 13
  • Мнения: 6 529
А имате ли наблюдения дали след спирането на цигарите се напълнява?

# 14
  • Мнения: 63
  bouquet Здравейте момичета!  Ами аз специално напълнях, но както вече споменах по-горе, имах и нужда и затова не ме притесниха 8-9кг отгоре  Wink

Общи условия

Активация на акаунт